Leterme zet Maingain even op zijn plaats

Leterme zet Maingain even op zijn plaats

Leterme zet Maingain even op zijn plaats

Print
"Ik zeg u heel duidelijk dat CD&V niet in een regering stapt zonder N-VA", dat zei premier Leterme in een gesprek met de kranten van de groep Rossel. Die stelling van de christendemocraten is niet nieuw, Leterme herhaalt ze in een reactie op een oproep van FDF-voorzitter Olivier Maingain.

Die had afgelopen weekend in Le Soir het idee geopperd om een regering samen te stellen zonder N-VA maar met de liberalen. Maingain vindt dat alle toegevingen tot dusver van Franstalige kant gekomen zijn en dat de Franstaligen de uitbreiding van Brussel veel te snel hebben opgegeven. Maar voor Leterme is het ondenkbaar dat de N-VA gezien de overweldigende verkiezingsoverwinning in de oppositie zou blijven.

Federale fiscale capaciteit

Over de lopende onderhandeling voor een nieuwe financieringswet zei Leterme dat men "voldoende fiscale capaciteit moet behouden op het federale niveau" en dat niet alleen om de staatsschuld te beheren. "Ik ben een christendemocraat, de sociale zekerheid is zeer belangrijk in mijn ogen", aldus de premier.

Nu in het nieuws