Afghaanse vluchtelinge is Miss Diamant 2011

Afghaanse vluchtelinge is Miss Diamant 2011

Afghaanse vluchtelinge is Miss Diamant 2011

Print
Antwerpen - Madina Hamidi (23) uit Antwerpen is zaterdagnacht verkozen tot 29ste Miss Diamant. Zij is de eerste ambassadrice van allochtone afkomst voor de Antwerpse diamant.

Bij de voorstelling van de veertien finalisten enkele weken geleden benadrukte organisator Rik Vervecken al dat hij in 2011, bij de dertigste editie van Miss Diamant, mikt op meer finalisten van buitenlandse afkomst. Dat idee werd dit jaar al kracht bijgezet door de verkiezing van Madina Hamidi als Miss Diamant 2011. Zij kwam in oktober 2001 als Afghaanse vluchtelinge naar ons land, maar heeft sinds 2008 de Belgische nationaliteit.

“Dankzij mijn avontuurlijk leven spreek ik zeven talen”, vertelde de kersverse miss. “Na onze aankomst in België was Nederlands leren het eerste wat ik deed. Nadien studeerde ik bio-esthetica, visagie en reflexologie. Ik maakte veel mee waardoor ik moediger en bereidwilliger werd.”

Oorlogsland

Madina maakte grote indruk op de jury met een live gezongen lied en een spreekvaardigheidstest in traditionele klederdracht. Dat leverde haar een unanieme stem op van de achttien juryleden. “Het is ongelooflijk en onbeschrijfelijk”, reageerde ze tussen het gewoel door.

“Het was de moeite waard om deel te nemen. Hopelijk helpt me dit om mijn droom waar te maken. Ik wil graag een hulporganisatie stichten voor arme vrouwen in Afghanistan en andere oorlogslanden in de wereld.”

Hoofddoek

Jongere zus, Sonja Hamidi, keek mét hoofddoek op toe op de prestaties van Madina. “Na Miss Kempen 2010 en Miss Style 2011 was het de derde verkiezing waaraan Madina deelnam”, weet Sonja. “Ze boekte op korte tijd ongelooflijk veel vooruitgang. Ik kon het niet geloven toen ik haar naar naam hoorde afroepen. Ik ben echt blij voor haar.”

Het contrast tussen beide zussen is groot. “Madina is moslim, maar niet praktiserend”, bekent Sonja. “Het is allemaal niet zo gemakkelijk voor haar, maar mijn steun heeft ze!”

Yves Vrebos

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio