Verkeersellende door brand Molens van Hemiksem houdt aan

Verkeersellende door brand Molens van Hemiksem houdt aan

Verkeersellende door brand Molens van Hemiksem houdt aan

Print
Hemiksem - Op de grens van Hemiksem en Schelle is maandagochtend brand uitgebroken in de oude gebouwen van de Molens van Hemiksem. Daar is momenteel een textielbedrijf gevestigd. Nog tot dinsdagmiddag zal het verkeer ernstige hinder ondervinden.

De brand brak uit rond 05.30 uur. Het gebouw stond binnen de kortste keren in lichterlaaie. Het brandweerkorps van Hemiksem, dat vlakbij is gestationeerd, was snel ter plaatse en riep de hulp in van naburige korpsen. Uiteindelijk zouden zeven korpsen de krachten bundelen.

De eigenaar van het bedrijf woonde ook in het gebouw, maar kon nog tijdig ontkomen aan de vuurzee. De brand ontstond achteraan in het bedrijf op het gelijkvloers. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het gaat om een oud gebouw met houten vloeren, waardoor de brand zich dus razendsnel verspreidde. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen door de ramen van de bovenste verdieping.

Omdat er wordt gevreesd voor instortingsgevaar, kunnen de brandweerlui het gebouw niet betreden, maar kan de vuurzee enkel van buitenaf bestreden worden. Zeker een deel van het gebouw zal met de grond gelijk moeten worden gemaakt.

Verkeershinder

De Sint-Bernardsesteenweg (N148), die Hemiksem met Schelle verbindt, werd uit voorzorg afgesloten voor alle verkeer. De hinder blijft nog tot dinsdagmiddag aanhouden.

"Het verkeer naar Schelle en Hemiksem kan tot morgenmiddag alleen via de A12. Daar kunnen bestuurders de plaatselijke omleidingen volgen", meldt Jurgen Hellemans, rampenambtenaar van de Rupelstreek. "De impact van de brand op het verkeer is enorm. Een belangrijke levensader is doorgeknipt."

De brandweer zal de hele nacht doorwerken. Een stuk van de gebouwen wordt afgebroken en er wordt nageblust.

IK, JR, SyMa

Foto: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio