Woedende supporters Germinal Beerschot in opstand

Print

Woedende supporters Germinal Beerschot in opstand

De supporters van Germinal Beerschot zijn gisteren in opstand gekomen. Na de tiende seizoensnederlaag tegen Genk bezetten woedende fans tot middernacht de hoofdingang. Ze zijn de slechte gang van zaken op het Kiel beu en richtten zich tegen de clan-Jos Verhaegen.

Het blijft rumoerig bij Germinal Beerschot. Zoals aangekondigd voerden de supporters voor, tijdens en na de match tegen Genk actie tegen het bestuur van de club. Na de aanhoudende sportieve en extra-sportieve miserie was het ontslag van Glen De Boeck van afgelopen week de druppel die de emmer deed overlopen.

Lees ook: Genk duwt Germinal Beerschot dieper in de put

Vooral na afloop werd de sfeer bijzonder grimmig. Enkele honderden heethoofden vatten post aan de hoofdingang en lieten niemand naar buiten gaan. Ze gooiden met bommetjes, beukten de poort open, riepen leuzes vóór de ontslagen trainer Glen De Boeck en tégen de clan-Verhaegen en eisten een gesprek met iemand van de clubleiding. Maar er kwam niemand, zodat de opstand tegen middernacht doodbloedde.

Ook voor en tijdens de match hadden de fans hun ongenoegen al ge-uit. Zo werd de grote poort aan de ingang zwart geschilderd en werd de naam Germinal doorgehaald. De eerste dertien minuten van de match zwegen de supporters en bleef het akelig stil op de tribunes. Zodra die aanvangsminuten verstreken waren, verschenen een aantal spandoeken. Er stond ondermeer te lezen: ’We zijn gejost’, ’Weg! Ver & Snel’ en ’Jos liegt’. De spreekkoren waren nog scherper met ’Hofmans buiten’, ’Glen De Boeck olé, olé’, ”Schijt aan het beleid’, ’Het bestuur hoort hier niet thuis’ en zelfs een aarzelende ’Jacky buiten’.

De supporters eisen van het bestuur dat het moet geloven in de eigenheid van de club, dat het zich inzet om de doelstellingen te halen, dat het zich ondubbelzinnig kant tegen elke vorm van fusie met de buren uit Deurne en dat het respect toont aan de supporters en al wie zich inzet voor de club.

Hugo Fret, Steven Tuyls

Meer voetbalnieuws