Twee maanden filerijden op E19

Twee maanden filerijden op E19

Twee maanden filerijden op E19

Print
Er wordt extra verkeersellende verwacht op de E19 van Antwerpen naar Mechelen en Brussel. De snelweg ondergaat in de zomer een grote onderhoudsbeurt. Tegelijk wordt in Kontich de gevaarlijke ’vork’ aangepakt, net zoals dat vorig jaar gebeurde in de andere rijrichting.

De E19 van Antwerpen richting Brussel wordt in Kontich gesplitst van vier rijstroken naar twee keer twee rijstroken, met daartussen een vangrail. Chauffeurs laten zich geregeld verrassen door de extra vangrail en asverschuiving van de zogenaamde vork.

“In oktober gebeurden er twee zware ongevallen in één week tijd”, zegt Marleen Van den Eynde van Vlaams Belang. Zij kreeg van minister Hilde Crevits (CD&V) de zekerheid dat de vork wordt weggehaald. Daardoor verdwijnt de vangrail.

Structureel onderhoud

Aan het einde van de versmalling wordt ook een knik in de rijweg weggewerkt. De werken vallen in de zomermaanden samen met het structureel onderhoud van de E19 tussen Antwerpen en Mechelen.

Het verkeer van Antwerpen naar Mechelen en Brussel moet tijdens de werkzaamheden via de middenberm naar het andere rijvak. De E19 wordt in beide richtingen teruggebracht tot twee rijstroken.

MEEST RECENT