Zit Roger Vangheluwe in Nijlen?

Zit Roger Vangheluwe in Nijlen?

Zit Roger Vangheluwe in Nijlen?

Print
In het Antwerpse Nijlen doet het hardnekkige gerucht de ronde dat Roger Vangheluwe (74), voormalig bisschop van Brugge, zich zou verschansen bij de plaatselijke paters. Die ontkennen in alle toonaarden.

Na de publieke bekentenissen over jarenlange feiten van pedofilie in zijn familie, verschijnt Roger Vangheluwe (foto) niet meer in het openbaar. Na een verblijf in de abdij van Westvleteren gaf hij aan dat hij ergens ‘in het verborgene’ zou gaan leven. “Hij verbergt zich in Nijlen”, wordt door alsmaar meer Nijlenaars verteld.

Volgens de hardnekkige geruchten zou hij in ‘de Picardie’ langs de Bouwelsesteenweg verblijven, bij de Paters van de Heilige Familie.

In die congregatie wonen 12 broeders, hoofdzakelijk geestelijken die als missionaris in Afrika hebben gewerkt en nu op rust zijn.

"Hij komt er niet in"

Overste Louis Vloemans (86) doet de verhalen af als onzin. “Ik ben hier niet blij mee. Onze naam wordt door het slijk gehaald met al die roddels. Roger Vangheluwe is hier niet. Hij is hier nooit geweest, en zal hier nooit komen. We vinden zijn gedrag onwaardig, en zouden hem hier dus niet binnenlaten”, klinkt het.

De kans dat de geruchten waarheid bevatten, lijkt eerder klein. Volgens burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) is er geen Roger Vangheluwe ingeschreven. Maar feit is dat de hele gemeente er ondertussen over spreekt.

.

Nu in het nieuws