Nieuwe brug komt aan per boot in Grobbendonk

Nieuwe brug komt aan per boot in Grobbendonk

Nieuwe brug komt aan per boot in Grobbendonk

Turnhout - De nieuwe brug die over het Albertkanaal tussen Grobbendonk en Bouwel moet komen, is zondag aangekomen. Het gevaarte wordt in maart op zijn plaats geschoven.

Sinterklaas heeft zijn goed hart laten zien aan Grobbendonk en deelgemeente Bouwel. “De nieuwe hoogbrug is eindelijk aangekomen via het kanaal vanuit Eeklo”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Van Rompaey (Open VLd). “De brug is zondagmorgen op het droge gelegd aan het containerpark. De komende dagen wordt ze verder gemonteerd en vanaf eind maart kan het gevaarte helemaal op z’n plaats gezet worden.”

Het op zijn plaats zetten van de brug wordt een huzarenstukje. “Als de brug volledig gemonteerd is, wordt die op een ponton geplaatst”, zegt Van Rompaey. “Daarna wordt de brug tussen de nieuw gebouwde bruggenhoofden gevaren. Het is en blijft de bedoeling om tegen de zomer van 2011 of kort daarna de brug definitief in gebruik te nemen. Er is eindelijk licht aan de het einde van de tunnel, of euh brug”, lacht de schepen nog.

De nieuwe brug over het Albertkanaal komt er nadat een vrachtwagen de oude brug zwaar had beschadigd in de zomer van 2007. Toen was de brug een tijdje afgesloten, ze werd tijdelijk hersteld en er werden verkeerslichten geplaatst omdat het verkeer slechts wisselend over de brug mocht. Het gevolg was jarenlange verkeersellende.

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio