Trambestuurder scheldt reizigers uit: 'Stekt ne karstboem in olle gat!'

Op lijn 7 ging een tramchauffeur dinsdagmorgen compleet door het lint. Hij beledigde de reizigers en reed ook drie keer door het rood.

jrosquin

“Ik denk dat die man recht vanuit het café op zijn tram is gestapt”, zegt reiziger Marc De Beckker uit Berchem over de chauffeur, die dinsdagmorgen rond 9.30u met een bomvolle tram van Berchem naar de Sint-Katelijnevest reed.

“Ik stapte op aan het Pulhof in Berchem. Als frequent tramgebruiker ben ik wel wat gewend, maar wat ik dinsdag meemaakte, is ongehoord.”

Rotvaart

“Eerst denderde de tram de Grotesteenweg af. Ja, hij reed werkelijk met een rotvaart. Veel sneller dan gewoonlijk. Ik dacht eerst: ‘Die is te laat vertrokken en wil de verloren tijd inhalen’”, vertelt Marc De Beckker.

Als dat zo was, dan deed de trambestuurder dat wel erg creatief. “Aan de Koninklijke laan, de Elisabethlaan en de Van Schoonbekestraat reed hij flagrant door het rode licht, of voor trams dat sein met een dwarsbalkje. Op het kruispunt met de Elisabethlaan staken nog auto’s over toen hij alweer vertrok.”

'Kerstboom in olle gat'

Aan diverse haltes moesten reizigers zich reppen: “Aan de haltes Koninklijkelaan, Driekoningenstraat en Mechelsesteenweg stopte hij ver voorbij het schuilhokje”, zegt Marc.

De bestuurder, die vooraan intussen gezelschap had gekregen van een kennis, schoot de hoofdvogel af aan het Elzenveld. “Naar een voetgangster riep hij: ‘Hey slet, de tram heeft hier wel voorrang, hé.’ Toen een reiziger daarop reageerde, draaide de chauffeur zich om en riep naar de volle tram: ‘Stekt allemoal ne karstboem in olle gat’.

Sanctie

De meeste passagiers zijn uitgestapt aan de Oudaan”, besluit passagier Marc. “Iemand kan een slechte dag hebben, maar zo’n reactie naar reizigers, terecht of niet, dat kan niet”, zegt woordvoerder Koen Peeters van De Lijn. “Zo onbeschoft, dat is openlijk solliciteren naar een sanctie.”

jvb

MEER OVER De Lijn

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio