Angelina Jolie laat Bosnische verkrachte vrouwen wachten

Angelina Jolie laat Bosnische verkrachte vrouwen wachten

Angelina Jolie laat Bosnische verkrachte vrouwen wachten

Print
Angelina Jolie, tegenwoordig ook goodwill-ambassadrice voor de VN en filmregisseur, komt haar belofte niet na. Ze werkt momenteel aan een film over de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië en heeft verduidelijking en een gesprek beloofd aan de Bosnische verkrachtingsslachtoffers.

Die wachten nog altijd op Jolie. De organisatie Women Victims of War wil duidelijkheid hebben over de inhoud van Jolies film. De verkrachtingsslachtoffers overwegen zelfs om naar de Verenigde Naties te stappen en hun beklag te maken over hun ambassadrice.

In oktober al vroegen de verkrachtingsslachtoffers duidelijkheid over het filmscript. Ze vermoeden dat de film het verhaal vertelt van een Bosnische vrouw die verliefd wordt op haar Servische verkrachter, en dat ligt zeer gevoelig. Na die vraag werden de opnames door de overheid stilgelegd, officieel omdat niet alle nodige documenten in orde waren.

Na vier dagen werden de opnames hervat. De actrice had toegezegd om in november een ontmoeting te hebben met de Bosnische vrouwen en hen uitgenodigd om bij de opnames in Boedapest in Hongarije aanwezig te zijn. Maar de voorzitter van Women Victims of War vindt dat Angelina Jolie daarvoor naar Bosnië moet komen.

Nu in het nieuws