Glen De Boeck krijgt ontslag per deurwaarder

Het interview dat Glen De Boeck vorige week aan Gazet van Antwerpen gaf, is de coach van Germinal Beerschot fataal geworden. Glen De Boeck werd gisteren ontslagen.

ghouben

Vooral de manier waarop hij snoeihard uithaalde naar erevoorzitter Verhaegen en technisch directeur Hofmans en hen beiden als leugenaars bestempelde werd De Boeck kwalijk genomen. Maar zo mogelijk nog opmerkelijker is de wijze waarop De Boeck zijn ontslag kreeg: een deurwaarder meldde hem gisterenavond laat per brief dat hij niet langer in dienst is van Germinal Beerschot.

Dat de beslissing er komt onder druk van erevoorzitter Verhaegen en technisch directeur Hofmans is een publiek geheim. Wel frappant is dat ze - aldus ondervoorzitter Snelders - ook gesteund wordt door de nieuwe investeerder Vanoppen.

Wie is nu eigenlijk baas?

Germinal Beerschot wordt verscheurd door een bestuurlijke impasse waarbij de groep rond erevoorzitter Verhaegen en de groep rond voorzitter Kesters en investeerder Vanoppen lijnrecht tegenover mekaar staan. Al twee weken is zelfs niet meer duidelijk wie nu echt de baas is op het Kiel.

Uit angst voor juridische stappen vanwege Vanoppen wilde de groep rond Verhaegen daarom eerst juridisch advies inwinnen. Waren ze wel bevoegd om De Boeck te ontslaan? Maar uiteindelijk liep het dan toch fataal af voor de coach. Omdat Verhaegen bleef aandringen op een ontslag werd, ondanks hun moeilijke onderlinge verstandhouding, in de vooravond contact gezocht met de nieuwe investeerder.

Of hij misschien zou kunnen instemmen met een ontslag van de Boeck? En zowaar: volgens ondervoorzitter Snelders gaf Vanoppen zijn fiat. Ook Vanoppen zou, opnieuw volgens Snelders, de uitspraken van De Boeck onaanvaardbaar gevonden hebben. Hoogst merkwaardig, die wending, aangezien Vanoppen tot dusver alom bekend stond als een notoir supporter van De Boeck.

Nieuw duo

Van den Buijs en Freddy Heirman nemen het voorlopig over. De 39-jarige De Boeck, voormalig speler en assistent-trainer van Anderlecht, kwam afgelopen zomer over van Cercle Brugge. Hij tekende een contract voor drie jaar.

De club staat na zeventien speeldagen op de 13de plaats in de competitie en heeft amper 14 punten. In de laatste acht wedstrijden haalde Germinal Beerschot een schamele drie punten. Zaterdag speelde De Boeck met Germinal Beerschot 1-1 gelijk op het terrein van zijn ex-team Cercle.

Vastgoed

Jobs in de regio