Germinal Beerschot verspeelt vierde seizoenszege in slot

Germinal Beerschot verspeelt vierde seizoenszege in slot

Germinal Beerschot verspeelt vierde seizoenszege in slot

Print
Germinal Beerschot heeft zaterdag een puntje weten te rapen in het Jan Breydelstadion. Frederik Boi scoorde in het slot pas de gelijkmaker voor Cercle Brugge.

Germinal Beerschot had een uitstekende zaak kunnen doen in Brugge. De winst op Cercle zou dan wel niet niet verdiend geweest zijn, zes minuten stond de 0-1 wel op het bord. Cercle haalde nog een punt maar voelde dat als een halve nederlaag aan.Het puntje komt Glen De Boeck toch goed uit, zijn ploeg ging niet onderuit tegen zijn vorige club.

Cercle speelde minder scherp dan tegen Club, maar had wel voldoende kansen om het te halen.Maar net als op Genk en tegen Club was de thuisploeg niet efficiënt genoeg.

Opvallend minder volk op Cercle, wellicht had de barre winterkou en het vriesweer ook heel wat abonnees thuis gehouden. De omroeper gaf wel 8.137 toeschouwers aan, maar daar zitten de abonnees uiteraard in. Ook van Beerschot waren er slechts een 80-tal supporters afgekomen. De gehalveerde Cercle-spionkop toonde voor de aftrap wel een plastiek zeil met de afbeelding van een groenzwarte grasmachine, referend natuurlijk aan de historie over het vertrek van Glen De Boeck naar Germinal Beerschot.

Cercle dreigt

De match startte niet meteen in overdrive. Na vijf minuten bediende Reis de goed infiltrerende Owusu. Die talmde even te lang, wat Clement de kans gaf goed in hoekschop te verwerken. De bezoekers lagen niet echt onder, het dwong wat hoekschoppen af en in de 17de minuut was er de eerste doelpoging tussen de palen. Verbist pakte het schot van Custovic klemvast. Op het einde van het tweede kwartier weer even Cercle. Van Eenoo had een goeie schietkans maar mikte twee meter te hoog, dan deed Reis het in de 29ste veel beter. Een staalhard schot vanop 30 meter, Kaminksi stak er nog vuist tussen. En bij de twee daarop volgende hoekschopppen kopten Iachtchouk en Reynaldo net niet raak. Het Braziliaantje van Cercle werd zeven minuten voor de rust na een één-twee met Iachtchouk net voor de zestien neergehaald door Pieter-Jan Monteyne, die geel kreeg. Cornelis mikte de vrije trap net naast. Op slag van rust kopte Iachtchouk nog eens voorlangs, een open doelkans in feite. Germinal Beerschot mocht dus niet klagen met de blanke ruststand, Cercle was duidelijk dichter bij het openingsdoelpunt gekomen.

Ook na de pauze was Cercle eerst het dichtst bij het openingsdoelpunt. Owusu knalde in de draai naast en Iachtchouk lifte van dichtbij de bal over doel. Maar het werd weer eens bewezen: als je de kansen niet benut, scoort de tegenstander. Cornelis hield Nyoni van een intikker, maar de hoekschop van Goor werd door Haroun aan de tweede paal in doel gewerkt. Verbist grabbelde de bal pas na de lijn.

Cercle was toch tien minuten serieus van slag maar Beerschot was te zwak om daarvan te profiteren. De inbreng van Boi bracht dan toch soelaas : hij kopte van dichtbij een hoekschop in het dak van het doel (1-1).

Cercle ging nu nog voluit voor de overwinning en bijna kwam die er nog. Thomas Kaminksi verhinderde met een schitterend save dat Oleg Iachtchouk nog de matchwinnaar werd. En ook Reynaldo kreeg nog de kans om voor 2-1 te zorgen, zijn schot ging niet door het bos van benen. Zodat het 1-1 bleef, een stand waar beide ploegen niet echt beter van worden.

(Daniël CHRISTIAENS)

Scheidsrechter: P. Vervecken.
Toeschouwers: 8.137.
CERCLE: Verbist; Cornelis, Portier, Reis, D’Haene (70’ Serebrennikov); Neto, Vidarsson, Van Eenoo (60’Boi); Reynaldo, Owusu, Iachtchouk.
G.BEERSCHOT: Kaminksi; M.Monteyne, Wanyama, Clement, P.J.Monteyne; Haroun, Wamfor, Nyoni, Goor; Custovic (89’Tshibuabua), Negrao (82’De Decker).
Doelpunten: 62’ Haroun 0-1; 84’ Boi 1-1.
Gele kaarten: PJ Monteyne, Iachtchouk.

Meer voetbalnieuws