Lierse krijgt pak slaag op Sclessin

Lierse krijgt pak slaag op Sclessin

Lierse krijgt pak slaag op Sclessin

Print
Standard heeft zaterdag brandhout gemaakt van Lierse. Het werd maar liefst 7-0. De Ivoriaan Cyriac wist de netten drie keer te laten trillen.

Na de nederlaag tegen Zulte Waregem greep D’Onofrio in. Mangala kreeg een plek naast Ciman in de verdediging. Pocognoli kwam terug uit schorsing en voorin kreeg Pieroni een kans. Maar de grootste verrassing stond tussen de palen. Niet Kristof Van Hout, maar Srdjan Blazic stond in doel. De Montenegrijn kreeg zo een derde kans na blunders in de beker tegen Antwerp en bij Club Brugge. Bij Lierse waren Frans en Gonzague Vandooren geblesseerd, Sonck zat op de bank. El Gabas, Camacho en Dequevy kregen de voorkeur van Eric Van Meir.

Standard had logischerwijs het meeste balbezit, maar de Rouches ontsnapten in de beginfase twee keer. El Gabas trapte en Kovacs kopte, maar beiden kansen gingen naast. De waarschuwingen van Lierse vielen niet in dovemansoren, want Standard reageerde. Op het kwartier plaatsten Carcela en Cyriac een versnelling. De bal ging achteruit naar Defour die Witsel haarfijn vrijspeelde. Witsel aarzelde niet en haalde snoeihard uit. Kawashima, die eerder al Mangala en Witsel van een goal hield, had deze keer geen verhaal. 1-0 en even lieten de Rouches het tempo zakken.

Open vizier

Lierse probeerde wel en Eric Van Meir verdient respect omdat hij op Sclessin met een open vizier de strijd aanging. De Pallieters groeven zich niet in, maar de infiltrerende middenvelders van Standard bleven de bezoekers problemen bezorgen. Even voorbij het half uur stuurde Witsel Carcela opnieuw diep. Die laatste leverde een haarfijne voorzet af voor Pieroni. De van Gent overgekomen aanvaller kreeg van de Lierse verdediging alle tijd om binnen te knikken. 2-0 en een serieuze opdoffer voor geel-zwart.

Een minuut later trof Pieroni bijna opnieuw raak, maar dit keer ging zijn schot voorlangs. Toch kwam de 3-0 er nog voor rust. Opnieuw via een infiltrerende middenvelder. Carcela stak tussendoor voor Defour die achteruit legde. Pieroni miste zijn schot, maar Cyriac tikte wel binnen. 3-0 en nog voor rust was de wedstrijd gespeeld.

Hattrick voor Cyriac

Na de rust nam Standard een beetje gas terug, maar de score bleef wel verder oplopen. Nadat een kopbal van Leye nog van de lijn gehaald werd, duwde Axel Witsel zijn makkelijkste goal ooit in de lege kooi binnen. Ook Mehdi Carcela kon niet achterblijven. Na een een-twee met Pieroni knalde hij op het uur enig mooi de 5-0 in de bovenhoek.

Cyriac dreef de score nog op. De Ivoriaan deed er nog twee goals bij om zo zijn hattrick te vervolledigen. Eerst op aangeven van Opare en daarna zonder het goed en wel te beseffen in de rebound op een schot van Grozav dat Kawashima in eerste instantie nog keerde. De malaise van Lierse werd helemaal compleet toen Blazic een strafschop van Kovacs uit de hoek duwde. Zelfs de eerredder was de Pallieters niet gegund.

Stijn JORIS

STANDARD: Blazic – Opare, Ciman, Mangala, Pocognoli – Carcela, Defour, Witsel, Leye – Cyriac, Pieroni.
LIERSE: Kawashima – Gaxa, Camacho, Van Dooren, De Graef – El Gabas, Claasen, Davids, Dequevy – Radzinski, Kovacs.
Vervangingen: 46’ De Graef door Notari, 46’ El Gabas door Gilberto, 60’ Radzinski door Cavens, 71’ Pieroni door Nong, 78’ Leye door Grozav, 90' Carcela door D'Onofrio.
Doelpunten: 13’ Witsel 1-0, 36’ Pieroni 2-0, 39’ Cyriac 3-0, 55’ Witsel 4-0, 61’ Carcela 5-0, 67’ Cyriac 6-0, 79’ Cyriac 7-0.
Gele kaarten: Van Dooren (overtreding).
Scheidsrechter: Christof Dierick.
Toeschouwers: 27.000.

MEER VOETBALNIEUWS