Westerlo en Panda's in evenwicht

Westerlo en Panda's in evenwicht

Westerlo en Panda's in evenwicht

Print
Westerlo is in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Eupen. Vandenbergh wist tegen zijn ex-werkgever te scoren.

Westerlo-trainer Ceulemans wijzigde de basis die vorige week één punt greep tegen AA Gent noodgedwongen op één plaats. Cools stond voor het eerst aan de aftrap voor centraal verdediger De Petter, die afgelopen vrijdag een heelkundige ingreep aan de oogkas en sinus onderging na een botsing met Van Heerden op de training. Bij Eupen was het vooral uitkijken naar Vandenbergh die op bezoek kwam bij de club waarmee hij in een ver verleden debuteerde in eerste klasse. Eupen had daarenboven iets goed te maken na de 0-1-nederlaag uit de openingswedstrijd van deze competitie.

Westerlo probeerde van bij de aftrap druk op de ketel te zetten en dwong doelman Werner in het aanvangskwartier twee keer tot een reflex. Eerst toen Iakovenko hard uithaalde uit een scherpe hoek en vervolgens toen Henrique een vrije trap van Farssi tussen het kader kopte. Eupen stak kort hierop de neus aan het venster met een vrije trap van Lepiller, die de bal van op ruim 20 meter op de paal knalde. Hierop schoot Farssi raak aan de overkant, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Strafschop

Op het halfuur vergat de thuisploeg op voorsprong te klimmen. Iakovenko duwde de bal tot bij Brüls die de zestien binnen drong en onderuit werd gehaald door Iandoli. Scheidsrechter Boelen legde de bal op de stip, maar Mravac, die in afwezigheid van De Petter, zich achter de bal zette, trapte het leer in de handen van Werner. De ontgoocheling zinderde nog na in het thuiskamp toen Camara een gemeten voorzet tot bij Vandenbergh stuurde die de bal net niet voorbij De Winter kreeg geduwd.

Een minuut later mocht de Eupense spits wel juichen. Ditmaal kreeg Mombongo een straat ruimte op de rechterflank. De Congolees schoof de bal naast De Winter tot bij Vandenbergh, die de schuiver aan de tweede paal maar had binnen te duwen. Een gedroomd doelpunt voor Vandenbergh die op de knieën de goden dankte dat hij zijn zesde competitiedoelpunt mocht scoren tegen zijn ex-club.

Een geprikkeld Westerlo zette de scheve situatie in de aanvangsfase van de tweede helft terug recht. Na een schermutseling voor de Eupense kooi kon Camara eerst Henrique nog afstoppen, maar vervolgens trapte Farssi de bal binnen. De thuisploeg bleef druk uitoefenen waarvan Eupen profiteerde met enkele snedige counters. Zo moest De Winter plat bij een schot van de doorgebroken Milicevic. Op het uur kreeg Henrique een gapende doelkans om Westerlo op voorsprong te trappen toen hij alleen voor Werner verscheen, maar de Braziliaan liftte de bal te laag. Hierop bleef Westerlo baas, maar combineerde voorin te slordig om doelman Werner nog te bedreigen.

Bart OBBELS

WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Cools, Mravac, Delen, Iakovenko, Annab, Farssi, Brüls, Dekelver, Henrique.
EUPEN: Werner, Camara, Panizzolo, Zukanovic, Iandoli, Vinamont, Jadid, Lepiller, Milicevic, Mombongo, Vandenbergh.
Scheidsrechter: Boelen.
Toeschouwers: 4.500.
Doelpunten: 32’ Vandenbergh 0-1, 47’ Farssi 1-1.
Gele kaarten: Camara (protest), Jadid (fout), Farssi (fout).
Rode kaarten: Geen.
Vervangingen: 64’ Lepiller door Alex, 68’ Brüls door Van Heerden, 71’ Vandenbergh door Andrade, 75’ Iakovenko door Chavez, 82’ Mombongo door Hendrikx.

Meer voetbalnieuws