Anderlecht leider na moeizame zege tegen Charleroi

Anderlecht leider na moeizame zege tegen Charleroi

Anderlecht leider na moeizame zege tegen Charleroi

Print
Anderlecht heeft Racing Genk de koppositie weten af te snoepen. Paars-wit won zaterdag met 4-1 van Charleroi. Twee Zebra's kregen rood. Marcin Wasilewski maakte zijn wederoptreden.

Door de nederlaag van Genk kon Anderlecht voor het eerst dit seizoen de leiding nemen in het klassement. Zoals verwacht kwamen Legear en Juhasz niet aan de aftrap. De geschorste Lukaku werd in de spits vervangen door De Sutter, die zo zijn eerste basisplaats verdiende sinds de openingsspeeldag op 31 juli tegen Eupen.

De Karolingers toonden zich in de aanvangsfase de best combinerende ploeg en mochten het eerste gevaar op hun conto schrijven. Losada verstuurde een gemeten lange bal richting Orlando, maar Proto verhinderde verder onheil door de bal voor de voeten van Orlando weg te halen. Anderlecht nam het commando over: Gillet zette een dubbelpass op met Kanu en De Sutter kopt de voorzet van de rechtsback voorlangs. Een minuut later was de openingstreffer bijna een feit, maar De Sutter kwam een teen tekort om Hatefi te omzeilen. In de herneming plaatste Kanu het leer onbegrijpelijk over een leeg doel.

Verrassende Kaya

Charleroi kwam met de schrik vrij en sloeg luttele minuten later zelf genadeloos toe via twee spelers met een Anderlechtverleden. Losada reeg de verdediging open met een pass tussen Mazuch en Bernardez in en Kaya trapte de 0-1 overhoeks binnen. Na mistasten van Hatefi kreeg Anderlecht ei zo na de gelijkmaker van op een schoteltje aangeboden. Pas op het half uur en na rood voor Charleroi-verdediger Fabris kwam paars-wit een beetje onder stoom. De kansen waren echter niet scherp genoeg om de gelijkmaker te claimen. Kljestan kopte slap op Hafeti en Badibanga was niet alert genoeg na een mislukt schot van De Sutter.

Ariël Jacobs trachtte met de inbreng van Legear de broodnodige aanvallende impulsen in zijn ploeg te pompen en het plannetje van de Anderlecht-trainer leverde meteen een doelpunt op. Legear werd knap door de buitenspelval geloodst door Kanu en bood De Sutter de gelijkmaker aan. Anderlecht ging op zijn elan door en zag een poging van Suarez in extremis door Hafeti gered worden. Aan de overkant mocht Orlando nog eens zijn linkerflank afdweilen en voorzetten, maar Cordaro kreeg zijn voet niet tegen het leer.

Anderlecht leek helemaal gewonnen spel te hebben na de uitsluiting van Ederson en illustreerde zijn numeriek overwicht met een enig mooi doelpunt van de net ingevallen Kabananga. Charleroi beperkte zich enkel tot verdedigen maar kon desondanks niet verhinderen dat de Brusselaars slag om slinger voor doel verschenen. Bij een nieuwe uitbraak tikte Legear simpel een voorzet van Kanu binnen. Zeven minuten voor tijd kraaide het Vanden Stockstadion van de pret nadat Wasilewski het veld betrad. Suarez zorgde voor het orgelpunt met een vierde doelpunt.

ANDERLECHT: Proto, Gillet, Mazuch, Bernardez, Lecjaks, Polak, Kljestan, Kanu, Badibanga, De Sutter, Suarez
CHARLEROI: Hatefi, Franquart, Brillaut, Aarab, Fabris, Orlando, Losada, Ederson, Kaya, Cordaro, Tshibumbu
Scheidsrechter: Johan Verbist
Doelpunten: 12’ Kaya 0-1, 47’ De Sutter 1-1, 71’ Kabananga 2-1, 79’ Legear 3-1, 87’ Suarez 4-1
Toeschouwers: 22.947
Gele kaarten: Franquart, Ederson, Kljestan
Rode kaart: 29’ Fabris (tackle), 64’ Ederson (tackle)
Vervangingen: 34’ Tshibumbu door Tibi, 46’ Badibanga door Legear, 65’ Orlando door Diallo, 67’ Bernardez door Kabananga, 76’ Cordaro door Serwy, 83’ Polak door Wasilewski

Meer voetbalnieuws