Betogers trekken door Rome voor meer werkzekerheid

Betogers trekken door Rome voor meer werkzekerheid

Betogers trekken door Rome voor meer werkzekerheid

Print
In de Italiaanse hoofdstad Rome hebben zaterdag tienduizenden mensen betoogd voor meer werkzekerheid. Onder de manifestanten bevonden zich ook heel wat studenten. Die wilden hun woede uiten naar aanleiding van de geplande hervorming van de universiteiten.

De deelnemers van de mars eisten betere contracten voor werknemers. Ze namen ook de regering van premier Silvio Berlusconi op de korrel. "De toekomst is aan de jonge mensen. Meer rechten en meer democratie," werd er gescandeerd."

Door de hervormingen in het onderwijs, waarvoor het licht dinsdag wel nog op groen moet worden gezet door het parlement, zouden heel wat tijdelijke contracten van onderzoekers niet meer verlengd worden. De studenten hebben angst dat de kwaliteit van de lessen er onder zal lijden. Daarbij komt dat de werkloosheid onder de Italiaanse jongeren nu al erg hoog is.

De betoging was een initiatief van de grootste vakbond in de laars. Er werden 2.100 bussen en 13 speciale treinen ingezet om alle manifestanten in de hoofdstad te krijgen.

"Ons land verdient een betere politieke klasse dan deze", speechte vakbondsvrouw Sussana Camusso. "Ons land verdient deze cultuur van het recht van de sterkste niet, evenmin als het machismo. Wij willen meer rechten, meer werkgelegenheid en meer waardigheid."

.

Nu in het nieuws