Boek voorgesteld

Boek voorgesteld

Boek voorgesteld

Print
Essen - Onder veel belangstelling werd het boek "Wat vader niet vertelde" van Pol Van Doren voorgesteld in de Oude Pastorij.
"Het enige wat we tot voor kort van ons pa wisten, was dat hij tijdens een razzia door de Duisters was meegenomen om op een boerderij in Harsefeld te werken. Doordat de Duitsers aanhet front zaten, moesten anderen de economie draaiende houden. Mijn vader had al enkele oproepbrieven gehad, maar negeerde deze. Maar aan de razzia kon hij niet ontsnappen. 22 maanden zou hij daar blijven. Meer werd er niet gelost.

Twee jaar geleden kwam ik per toeval bij een vijftigtal brieven uit die mijn vader naar het thuisfront schreef. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld door namen enfeiten en mijn zoektocht was begonnen. Langs de gemeenten naar Brussel, archieven uitpluizen, zelfs een week naar Duitsland om de dochter van de boer waar mijn vader heeft gewerkt te ontmoeten. Daar kregen we vele antwoorden, maar ook vele nieuwe vragen."

Over deze gebeurtenissen heeft Pol een boek geschreven. Het boek is een mix van vaderlandse geschiedenis, met een vleugje humor. Maar vooral een verrijking voor de Essense geschiedschrijving.

info of bestelling: 03/6671026.

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio