Milquet wil dat staatshervorming sterkere federale staat oplevert

Milquet wil dat staatshervorming sterkere federale staat oplevert

Milquet wil dat staatshervorming sterkere federale staat oplevert

Print
Naast een grotere autonomie en meer responsabilisering voor de regio's zal de nieuwe staatshervorming ook moeten leiden tot een sterkere federale staat. Dat maakte uittredend vicepremier Joëlle Milquet (cdH) zaterdag duidelijk op een congres van haar partij.

'Madame Non' meent dat koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (sp.a) goed werk heeft geleverd. Ze meent dat de nota van de Oostendenaar een goede basis zal vormen voor verdere onderhandelingen.

Uiteraard meent de politica dat hier en daar aanpassingen nodig zijn. "We moeten verklaringen vragen en we zullen amendementen op tafel leggen", klonk het.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) bekritiseerde het feit dat de partij van Milquet al amendementen aankondigde, maar het cdH-kopstuk maakt zich daar niet druk over. "Het is normaal dat de verschillende partijen hun amendementen indienen, niet te veel, maar zeker ook niet te weinig."

Al bij al hoopt Milquet dat het uiteindelijke akkoord een versterking van de federale staat met zich meebrengt. "Anders zullen we veel problemen hebben om bijvoorbeeld de sociale zekerheid te betalen. Het is daarom heel belangrijk dat de federale staat nog sterk genoeg blijft." De Waalse gelooft dus nog altijd in akkoord.

.

Nu in het nieuws