Politie pakt verdachten op na schietpartij in Antwerpen

Politie pakt verdachten op na schietpartij in Antwerpen

Politie pakt verdachten op na schietpartij in Antwerpen

Print
Antwerpen - Op de Rijnkaai in Antwerpen is er vrijdagnacht een schietpartij geweest. Niemand raakte daarbij gewond. De politie kon drie verdachten oppakken. Het gaat om jongemannen van 18 en 21 jaar met de Nederlandse nationaliteit en van Joegoslavische afkomst. Ze waren onder invloed van alcohol. Dat meldt de lokale politie.

Het trio woonde een Albanees-Kosovaars concert bij in de Waagnatie aan de Rijnkaai. Rond 1.30 uur werden ze daar door het veiligheidspersoneel aan de deur gezet, nadat ze het met enkele aanwezigen aan de stok hadden gekregen.

Toen ze in hun wagen op de parking zaten, kwam het vermoedelijk tot een confrontatie met de groep waarmee ze ruzie hadden. Eén van de inzittenden trok een wapen en schoot drie keer in de lucht, waarna ze wegreden.

Een getuige verwittigde de politie en een patrouille kon hun wagen tot stilstand brengen na een achtervolging op de Cockerillkaai. De drie werden opgepakt. Een andere politiepatrouille vond later een patronenlader in de onmiddellijke omgeving. Die was vermoedelijk door de verdachten uit het voertuig gegooid tijdens hun vlucht.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio