Lancering racespel: snelheidsboete terugbetaald

Lancering racespel: snelheidsboete terugbetaald

Lancering racespel: snelheidsboete terugbetaald

Print
Om de lancering van het nieuwe racespel 'Need for Speed Hot Persuit' te vieren, organiseren tv-zender TMF en gameproducent EA een wedstrijd waarbij mensen hun snelheidsboetes kunnen terugverdienen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V), politiechef Peter D'Hondt en de VAB zijn niet te spreken over de stunt.

Wie tussen 1 januari en 21 november een snelheidsboete opliep, kan die terugverdienen. In ruil daarvoor moeten deelnemers een origineel excuus verzinnen voor hun overtreding.

Staatssecretaris Etienne Schouppe reageert verbolgen. "Dit is geen voorwerp van lol. Wie een naaste in het verkeer verloor zal hier niet mee kunnen lachen", klinkt het in een krant van De Persgroep. De politicus wijst er bovendien dat een van de voornaamste doodsoorzaken op de weg overdreven snelheid is.

De Dendermondse politierechter D'Hondt noemt de actie "vulgair en smakeloos" en vindt dat verkeersinbreuken gebagateliseerd worden. Ook VAB en de Verenigingen voor Verkeersveiligheid zijn niet opgezet met de reclamestunt.

.

Nu in het nieuws