De Boeck: "Ik ben de spelletjes op het Kiel kotsbeu"

De Boeck: Ik ben de spelletjes op het Kiel kotsbeu

De Boeck: "Ik ben de spelletjes op het Kiel kotsbeu"

Print
Germinal Beerschot-trainer Glen De Boeck heeft fel uitgehaald naar erevoorzitter Jos Verhaegen en technisch directeur Gunther Hofmans. "Een interview als een oorlogsverklaring? Dan is dat maar zo", klinkt het.

De oefenmeester is naar eigen zeggen de "spelletjes die op het Kiel gespeeld worden" beu. Hij wijst daarbij in de richting van Jos Verhaegen en Gunther Hofmans. De erevoorzitter zou er alles aan gedaan hebben om De Boeck buiten te werken. "Bijna met succes. De chaos in het bestuur en het feit dat de groep nog vechtlust toonde, hebben ervoor gezorgd dat ik niet moest vertrekken."

Bovendien zou Verhaegen over bepaalde zaken liegen. Zo wist hij wél dat De Boeck de nieuwe trainer zou worden hoewel hij dat ontkent. "Dat ik gezegd zou hebben dat hij zich met niks meer mocht moeien, is ook een leugen. Het enige wat ik duidelijk gemaakt heb, is dat hij na de training niet in de gang moest komen dralen om te zeggen dat het op geen kloten trok."

Advies

De Boeck praat zelfs niet meer met technisch directeur Gunther Hofmans. "Een en ander escaleerde toen ik negatief advies gaf over vier Marokkanen die ik zogezegd gratis op mijn bord kreeg. Drie daarvan waren absoluut niet in conditie en bovendien werden ze aangeboden door een malafide makelaar. Dat ik weigerde, is me bijzonder kwalijk genomen", vertelt hij.

De trainer beschouwt zijn uitspraken naar eigen zeggen niet als een oorlogsverklaring. Zijn ontslag zal volgens hem de problemen van de club ook niet oplossen. Germinal Beerschot heeft nog maar 13 punten op 16 speeldagen kunnen sprokkelen en staat op de 13e plaats.

Steun

Jos Verhaegen vindt dan ook dat Glen De Boeck zich beter met de ploeg kan bezighouden. "De Boeck probeert de schuld van zich af te schuiven door allerlei dingen te beweren. Maar hij zou beter zijn eigen prestaties in twijfel trekken", klinkt het.

De erevoorzitter heeft De Boeck ook altijd gesteund en zou dat nog doen als de resultaten goed waren. "Waarom ook niet? Ik heb niet liever dan dat het goed gaat met de club."

Meer voetbalnieuws