Gentenaar (54) stapt uit het leven na pesterijen

Print
De Gentse Nancy De Bruycker heeft naar aanleiding van de pestverhalen van de voorbije weken het verhaal van haar echtgenoot Patrick Coppenolle bekendgemaakt. De man stapte drie jaar geleden uit het leven na de aanhoudende pesterijen.

De 54-jarige man werkte als technicus voor het stadsbestuur. Hij onderging vooral psychologische pesterijen. Hij werd door zijn leidinggevende gekleineerd, belachelijk gemaakt en moest altijd de vuile werkjes opknappen, zo vertelt een collega in een Coreliokrant.

Coppenolle kon de pesterijen niet meer aan en stapte drie jaar geleden uit het leven. "Aan de pesters, verkleineerders, bedankt", stond in zijn afscheidsbrief te lezen.

Het Gentse gerecht besloot na de zelfmoord om de directe leidinggevende, een brigadier en twee collega-meelopers te vervolgen. Ook de preventieadviseur moet zich verantwoorden. Zij zijn echter nog steeds in dienst van de stad. "Ik kan niet begrijpen waarom de pestkoppen van mijn man drie jaar na de feiten nog altijd kunnen verder werken. Waarom worden ze door het stadsbestuur niet voorlopig geschorst?" vraagt De Bruyckere zich af.

De stad Gent wacht op het vonnis van de rechtbank, maar dat kan nog even duren. Drie van de vijf beschuldigden zijn intussen buiten vervolging gesteld. Het beroep daartegen moet eerst afgehandeld zijn en dat gebeurt normaal gezien pas volgend jaar. Daarna kan het eigenlijke proces van start gaan.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

.

Nu in het nieuws