Restauratie Hof van Cortenbach kost drie miljoen

Restauratie Hof van Cortenbach kost drie miljoen

Restauratie Hof van Cortenbach kost drie miljoen

Print
Mechelen - De restauratie en inrichting van het Hof van Cortenbach kost minstens drie miljoen euro. Dat blijkt uit een raming die de stad Mechelen liet opmaken.

Volgend jaar moet het plan daarvoor op punt staan. Dat zeggen zowel burgemeester Bart Somers als Bruno Min, de zoon van eigenaar Staf Min. Het 16 de-eeuwse monument staat al 79 jaar leeg, en is uitgegroeid tot een troosteloze stadskanker.

Een tweetal weken geleden stortte een deel van de achtergevel van het historische gebouw in de Ziekeliedenstraat naar beneden. De brokstukken vielen op een geparkeerde auto. Op een haar na ontsnapte de bestuurster van de wagen aan een drama. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het gebouw beveiligd, en de stad heeft vrijdag een eerste gesprek gehad met een stabiliteitsingenieur.

Mechelen is bereid om het gebouw te kopen, of om een erfpachtovereenkomst af te sluiten. In dat laatste geval knapt de stad het Hof van Cortenbach op, en verhuurt ze het opnieuw aan Min zodat de kosten worden gerecupereerd. "Voor de ontwikkeling zijn er verschillende kandidaten", stelt Bruno Min.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio