Unizo wil grotere parkings, maar geen verkeersstops

Unizo wil grotere parkings, maar geen verkeersstops

Unizo wil grotere parkings, maar geen verkeersstops

Print
Mechelen - Ondernemersorganisatie Unizo heeft een tussentijdse evaluatie gemaakt van het lokaal economisch beleid in Mechelen. Vooral de mobiliteit en het parkeerbeleid blijken pijnpunten.

"Een vlotte bereikbaarheid is cruciaal om een winkelcentrum goed te laten draaien", zegt voorzitter Wim Jorissen. Net als zijn bestuur vindt hij dat de ondergrondse parkings in de Mechelse binnenstad te weinig capaciteit hebben. Hij maakt zich ook zorgen over de invoering van een verkeersstop aan de IJzerenleen, een gerucht dat de kop blijft opsteken.

Het stadsbestuur heeft plannen om het centrum autoluw te maken. "Maar in de loop van januari zitten wij zeker samen met Unizo, want wij willen een mobiliteitsplan waar iedereen zich goed bij voelt", reageert burgemeester Bart Somers. Met de kritiek op het parkeerbeleid is hij het niet eens. "Als parking Grote Markt drie keer groter zou zijn, sta je in file in de Katelijnestraat", meent de burgemeester. "Trouwens, er komen nog parkings bij op het Sint-Romboutskerkhof en aan Ganzendries."

Unizo is wel tevreden over de beslissing van het stadsbestuur om geen shoppingcenter toe te laten in het geplande nieuwe voetbalstadion. "Al vragen wij wel om leegstand en verkrotting in de binnenstad actiever te bestrijden", geeft Leo Lenaerts aan.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio