Landbouwers houden Mechelse wegen mee sneeuwvrij

Landbouwers houden Mechelse wegen mee sneeuwvrij

Landbouwers houden Mechelse wegen mee sneeuwvrij

Print
Mechelen - Lokale landbouwers houden deze winter de belangrijkste wegen in Mechelen mee sneeuw- en ijzelvrij. Zijn nemen het werk na de diensturen over van de stadsdiensten.

Via vier strooiroutes wordt dit jaar ongeveer een derde van de Mechelse stadswegen aangepakt. "In de praktijk komt dat neer op ongeveer 230 kilometer af te strooien rijbanen", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen.

De focus ligt op: de belangrijkste in- en uitvalswegen, trajecten van het openbaar vervoer, industriezones, wijk- en dorpskernen en het winkelcentrum. "Deze werkmethode heeft als voordeel dat burgers maximaal een drietal straten moeten doorkruisen, alvorens op een ijzelvrije verbindingsweg uit te komen", legt Geypen uit. Een ander belangrijk aandachtspunt zijn de fietspaden en schoolomgevingen. Daarvoor zet de stad acht kleine machines in.

Mechelen roept haar inwoners en handelaars ook op om de stoep voor eigen deur te vegen. Dat is verplicht. Wie die regel niet naleeft, kan een boete krijgen. De dame op de foto geeft alvast het goede voorbeeld.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio