Verdachten roofmoord Wemmel willen niet meewerken

De twee verdachten van de drievoudige roofmoord in Wemmel weigeren mee te werken met het gerecht. Ze werden woensdag opgepakt in Parijs. Volgens het parket zijn er genoeg aanwijzingen dat zij op 14 november een advocaat, zijn vrouw en hun 21-jarige zoon vermoordden bij een gewelddadige homejacking in Wemmel.

ikerremans

Volgens het Brusselse parket gaat het om de 28-jarige Christian L. en de 30-jarige Milton R. Ze zijn allebei van Afrikaanse origine. De ene heeft de Belgische nationaliteit, de andere de Congolese. Een van de mannen is in Frankrijk al eens veroordeeld voor verkrachting.

De mannen werden woensdag opgepakt in Sainte-Geneviève-des-Bois, een voorstad van Parijs. Ze waren ondergedoken bij de familie van een van de verdachten. To hiertoe weigeren ze verklaringen af te leggen.

Derde verdachte

Een derde verdachte van de homejacking, een 25-jarige Belg van Congolese origine, werd eerder al opgepakt in Luxemburg in een gestolen wagen van het gezin. Hij zit nog steeds in Luxemburg in de cel. Alle drie de verdachten moeten nog worden uitgeleverd aan ons land.

"We menen te weten dat de daders zich hebben aangeboden als mogelijke kopers van de wagen die de advocaat had te koop gesteld", zegt Jean-Marc Meilleur van het Brusselse parket. "Maar of ze daarheen zijn gegaan met de bedoeling die mensen te doden, dan wel dat het ter plekke uit de hand is gelopen, dat weten we nog niet."

Dankzij de verklaringen van de Turkse Ebrue, de verloofde van de zoon die het drama overleefde, kwam de politie de mannen op het spoor. De politie kon hun telefoonverkeer onderscheppen. Ook de arrestatie van de verdachte in Luxemburg hielp om de twee andere verdachten te lokaliseren.

Lees ook: Verdachten fatale homejacking Wemmel opgepakt

Vastgoed

Jobs in de regio