Durabrik uit Drongen is 'Gezondste bedrijf van België'

Durabrik uit Drongen is 'Gezondste bedrijf van België'

Durabrik uit Drongen is 'Gezondste bedrijf van België'

Print
Bouwonderneming Durabrik uit het Oost-Vlaamse Drongen mag zich het 'Gezondste bedrijf van België' noemen. Zorgverzekeraar DKV ging samen met marketingbureau 720 degrees op zoek naar het bedrijf dat het meeste aandacht schenkt aan gezondheid op en rond de werkvloer.

Zo'n 60 bedrijven namen deel aan de wedstrijd. Na een eerste selectie door de professionele jury, met cardioloog Pedro Brugada als voorzitter, werden de finalisten gekozen. Zij werden vervolgens grondig doorgelicht door AristA.

Bouwonderneming Durabrik ging uiteindelijk met de eerste plaats lopen. De drie andere finalisten, Electrawinds, OCMW Brugge en Nutricia, mogen gedurende één jaar de titel 'Gezond bedrijf in België' dragen.

Rendabel

De bedoeling van de wedstrijd was om het bedrijf in België te bekronen dat op en rond de werkvloer het best omgaat met de mentale en fysieke gezondheid van de medewerkers.

"Steeds meer bedrijfsleiders begrijpen ook dat hoe beter mensen zich op de werkvloer voelen, en hoe fitter en gezonder ze zijn, hoe rendabeler dat is voor hun bedrijf", aldus Luc Vancamp, CEO van DKV Belgium. "Het absenteïsme neemt af, de motivatie stijgt en de teamspirit wordt aangewakkerd. Daarom heeft zorgverzekeraar DKV geen moment getwijfeld om zijn schouders onder dit project te zetten."

De plechtige uitreiking vond woensdagavond plaats in Beersel.

Nu in het nieuws