Sp.a steigert na stemming bestuurslid Igean in gemeenteraad

Print
Mortsel - De aanduiding van een plaatsvervanger voor schepen van Milieu Steve D'Hulster (sp.a) als bestuurslid in twee Igean-intercommunales is dinsdag met een sisser afgelopen.
De Mortselse raadsleden moesten kiezen uit D'Hulsters partijgenoot Bob De Richter en Jef De Backer van Vlaams Belang. Hoewel sp.a deel uitmaakt van de meerderheid en de aanduiding van De Richter vooraf dus als een formaliteit werd beschouwd, kreeg Jef De Backer verrassend genoeg drie stemmen meer achter zijn naam.

De uitslag van de stemming verbaasde de meerderheidsfracties zodanig, dat er even werd aangestuurd op een herstemming van het punt. Op aanraden van de stadssecretaris werd die piste evenwel weer opgeborgen, aangezien die zet meer dan vermoedelijk tot een procedure bij de provincie zou leiden.

"De uitslag van de stemming gaat duidelijk tegen de geldende afspraken in", stelt de Mortselse burgemeester Ingrid Pira (Groen!). "Blijkbaar zijn enkele stembrieven zodanig ingevuld, dat die stemmen voor interpretatie vatbaar zijn. We gaan ervan uit dat enkele raadsleden tegen hun wil in de verkeerde persoon hebben aangekruist. We moeten nog kijken hoe we hiermee omgaan."

Schepen D'Hulster tilt alvast zwaar aan de situatie. "Hier is sprake van schending van vertrouwen. Zelfs al gaat het om een vergissing van enkele raadsleden, dan nog is dit heel dom van hen. Bij zo'n belangrijke stemming moet je aandachtig zijn", reageert hij.

JVdPo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio