Krijgen Lierse feestneuzen tweede leven?

Krijgen Lierse feestneuzen tweede leven?

Krijgen Lierse feestneuzen tweede leven?

Print
Lier - In het stadsmagazijn staan nog zeventig feestneuzen. "Ze kunnen misschien op termijn nog wel eens gebruikt worden", meent schepen Jan Hermans (Lier&Ko).
De eerste eivormige feestneuzen verschenen in augustus 2005 op de Grote Markt. Ze maakten deel uit van de proefopstelling. In totaal kocht de stad er 240 tegen 520 per stuk. Al na één dag werden er feestneuzen gestolen.
Sommige dreven in de Nete, andere werden in buurgemeenten teruggevonden. Ze waren niet alleen het doelwit van vandalen, maar ook het middelpunt van spot. Het schepencollege besliste ze daarom in december 2005 vervroegd af te voeren. Sindsdien staan ze in het stadsmagazijn.

Gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang) vroeg tijdens de raadszitting wat de stad ermee van plan is. Schepen van Openbare Werken Jan Hermans verwees in zijn antwoord naar de keuze die de Lierenaars in de veertiende eeuw maakten toen ze voor een veemarkt kozen in plaats van een universiteit. "Het honen en smalen over deze keuze verstomde gaandeweg, omdat deze keuze Lier geen windeieren bleek te leggen."

"Laten we de humor én de eigengereide opportuniteit die in onze geschiedenis en mentaliteit ingebakken is, in ere houden en ook de feestneuzen in die optiek naar 'waarde' schatten. De feestneuzen hebben op ludieke wijze mee de discussie en dialoog over de Grote Markt beroerd en zouden op termijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van 800 jaar Lier, creatief 'herschapen' kunnen worden. Wie weet met een geanimeerde veiling van creatief uitgedoste feestneuzen als fundraising voor Lier 800?" deed Jan Hermans een voorstel.

Chris VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio