Philippe Gilbert wint Kristallen Fiets

Philippe Gilbert wint Kristallen Fiets

Philippe Gilbert wint Kristallen Fiets

Print
Philippe Gilbert heeft vanavond voor de derde keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Mario Aerts werd verkozen tot de beste helper, Yannick Eijssen tot de beste jongere en Marc Sergeant tot de beste ploegleider.

Het was de negentiende keer dat de Kristallen Fiets werd uitgereikt. Philippe Gilbert mocht hem, zoals verwacht, in ontvangst nemen. De 28-jarige renner van Omega Pharma Lotto bleek het voorbije wielerseizoen alomtegenwoordig. Hij won onder meer de Amstel Gold Race, twee ritten in de Ronde van Spanje en de Ronde van Lombardije.

Jürgen Van den Broeck greep net naast het beeldje. Tom Boonen moest vrede nemen met de derde plek. Bjorn Leukemans en Sven Nys namen de vierde en vijfde plek voor hun rekening.

Beste helper

Naast de 'Kristallen Fiets' werd er in Brussel ook de 'Kristallen Zweetdruppel' uitgereikt. Die gaat naar de beste helper van het afgelopen jaar. Gilberts ploegmaat Mario Aerts mocht die prijs voor de tweede keer op zijn naam schrijven.

De beste jongere werd Yannick Eijssen. De jongeman was stagiair bij Omega Pharma en verkast binnenkort naar BMC. Jasper Stuyven en Tom Meeusen werden tweede en derde.

Ploegleider van het jaar is Silence-Lotto-man Marc Sergeant. Hij had een grote voorsprong op Valerio Piva van Columbia en Carlo Bomans.

Meer sportnieuws