Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 24 november 20u15

Donderdagochtend schommelt de temperatuur rond het vriespunt. Bovendien kunnen er lokaal sneeuwbuien vallen waardoor het tijdelijk glad kan worden op de wegen. De maxima komen uit in de buurt van +3°C waardoor een eventueel sneeuwdekje in de loop van de dag wel zal wegsmelten.

Namiddag kunnen er nog enkele winterse buien vallen maar het blijft toch wel overwegend droog. Onder de breder wordende opklaringen gaat het in de avonduren al snel vriezen. De zwakke wind draait in de loop van de dag van zuid naar oost.

Vrijdagochtend is het dan behoorlijk koud met minima rond -4°C in de Kempen en -2°C in de Limburgse stadskernen. Overdag klimt het kwik nog net boven het vriespunt uit. Het blijft in Limburg droog met een afwisseling van zon en wolken. Er waait dan een zwakke wind uit noordelijke richting.

De sneeuwkansen zijn ook voor zaterdag flink geslonken. Mogelijk vallen er aan de Kust enkele sneeuwbuien maar in Limburg blijft het meer dan waarschijnlijk droog. 's Ochtends zal het overal flink vriezen met minima rond -4°C. Overdag krabbelt het kwik nog net een graadje boven het vriespunt uit. Er zal nauwelijks wind staan.

Zondag zouden er in het oosten mogelijk even wat vlokjes kunnen dwarrelen maar opnieuw moeten we niet voor overlast vrezen want veel stelt het zeker niet voor. Het blijft wel erg koud met matige nachtvorst en overdag temperaturen om en bij het vriespunt.

In de loop van maandag wordt de sneeuwkans beduidend groter. Het is uiteraard nog te vroeg voor details maar mogelijk valt er dan wel sneeuw van betekenis.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN