Bart Debie: "Vanhecke misbruikt ziekte van Morel"

Print

Bart Debie: Vanhecke misbruikt ziekte van Morel

"Frank Vanhecke misbruikt de ziekte van Marie-Rose Morel om tweedracht in het Vlaams Belang te zaaien." Die straffe uitspraak deed de ontslagen Bart Debie woensdagavond in 'Terzake'. Volgens VB-woordvoerder Joris Van Hauthem was de ongepaste Facebookreactie van Debie op de ziekte van Marie-Rose Morel slechts de druppel die de emmer deed overlopen.

Van Hauthem benadrukt, net als partijvoorzitter Bruno Valkeniers, dat de partij geen dubbelzinnigheid kan toestaan rond de kwetsende uitspraken van Debie. "Zet de champagne maar koud", was volgens ex-voorzitter Frank Vanhecke een verwijzing naar de slechte toestand van Marie-Rose Morel.

"Dit is voor niemand leuk en niemand in de partij wint bij deze beslissing, maar ze was noodzakelijk", aldus Van Hauthem. "Dit was de druppel. Er waren al tal van eerdere incidenten. De situatie met Debie was niet langer werkbaar."

Lees ook: Debie en partner uit VB gezet na Facebookuitspraken over Morel
Lees ook: 'Dansen op het ziekbed'
STANDPUNT: Debie overweegt juridische stappen na ontslag bij VB

Dewinter

De partijwoordvoerder ontkent dat twisten binnen de partij iets te maken hebben met het ontslag van Debie. Het was vooral ex-voorzitter Frank Vanhecke die aanstuurde op zijn ontslag en het is een publiek geheim dat VB-topman Filip Dewinter in een ruzie verwikkeld is met Vanhecke en Morel.

Bart Debie, voormalig politiecommissaris, was jarenlang de persoonlijke medewerker van Dewinter en was ook nog altijd actief voor de fractie in het Vlaams parlement. "Partijtop plooit voor chantage Frank Vanhecke", twitterde Debie woensdag. In 'Terzake' haalde hij nogmaals uit naar Vanhecke door te beweren dat de ex-voorzitter de ziekte van Morel misbruikt om "tweedracht in het Vlaams Belang te zaaien".

"Ik behoor niet tot een kamp", zei Debie nog. "Het enige kamp waarvoor ik werk, werkte, is het Vlaams Belang."

Dewinter wil voorlopig niet reageren op de hele heisa, maar volgens Van Hauthem staat hij volledig achter de beslissing om Debie uit de partij te zetten.

Debie ontkent ook nog steeds dat zijn Facebookuitspraken iets met de zieke Morel te maken hebben.Nu in het nieuws