www.geel.be genomineerd als site van het jaar 2010

Print
Geel - Het magazine Clickx maakte via zijn website de genomineerden voor 'Site van het Jaar 2010' bekend. Er wordt een beste site gekozen in twintig categorieën. www.geel.be is genomineerd in de categorie 'Steden en gemeenten'.
Al voor de veertiende keer organiseert het magazine Clickx de 'Site van het Jaar'-verkiezing. Naar eigen zeggen de grootste internetverkiezing die er bestaat. Dat terzijde gelaten, merken we op dat www.geel.be voor de eerste keer genomineerd werd, en dat in de categorie 'Steden en gemeenten'. Andere genomineerden in die categorie zijn Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent en Brugge. Geen kleine garnalen.

David tegen Goliath

Het aantal punten dat een genomineerde toegewezen krijgt, wordt voor 2/3de bepaald door het aantal stemmen die de site krijgt. De andere punten worden toegekend door een vakjury. Door het puntensysteem (en vooral het aantal inwoners van de andere genomineerden) wordt winnen moeilijk. Maar Geel wil strijdend ten onder gaan, en roept alle inwoners op te stemmen via www.sitevanhetjaar.be . Stemmen kan tot maandag 29 november.

Stedelijke website blijft in ontwikkeling

Nog in september behaalde www.geel.be de 12de plaats in het rapport 'Website Monitor Lokale Besturen 2010' van Indigov. N.a.v.
het rapport werden alle 327 stedelijke en gemeentelijke websites gescreend op een aantal criteria. De score die onze website haalt en de nominatie door Clickx bewijzen dat www.geel.be op de goede weg is.
Een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van de site zal de integratie van een digitale kluis zijn, waarbij gebruikers online de stand van zaken i.v.m. aanvragen kunnen opvolgen. 'Mijn Geel' was daarin een eerste stap. Uiteindelijk doel is om de hele procedure - van aanvraag tot bekomen van document - te digitaliseren. Langskomen aan het loket, of de Post inschakelen om documenten te versturen, zullen dan niet langer nodig zijn.

Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio