Verdachten fatale homejacking Wemmel opgepakt

Verdachten fatale homejacking Wemmel opgepakt

Verdachten fatale homejacking Wemmel opgepakt

Print
De twee voortvluchtige verdachten van de drievoudige roofmoord in Wemmel zijn in Parijs opgepakt. Volgens het Brusselse parket gaat het om een 28-jarige Belg en een 30-jarige Congolees. Zij vermoordden twee weken geleden en advocaat, zijn vrouw en zoon. Ze waren niet bekend bij het gerecht.

Een derde verdachte van de homejacking, een 25-jarige Belg van Congolese origine, werd eerder al opgepakt in Luxemburg in een gestolen wagen van het gezin.

Xavier Magnée, de advocaat van de familie van de slachtoffers, laat weten dat er op de plaats van de drievoudige roofmoord sporen zijn gevonden van de twee verdachten die woensdag zijn opgepakt. Het gaat om twintigers zonder strafblad. België gaat nu hun uitlevering vragen.

BMW

Advocaat Michel De Vleeschouwer (57), zijn echtgenote Françoise Grumbers (48) en hun zoon Nicolas werden bijna twee weken geleden vermoord tijdens een gewelddadige overval bij hen thuis. De daders kwamen voor de te koop aangeboden BMW van de 21-jarige Nicolas. Ze werden alle drie met een kogel in het hoofd vermoord.

De verloofde van Nicolas, de Turkse Ebrue (22), raakte zwaargewond bij de overval. Zij kreeg ook een kogel door het hoofd en verkeerde de eerste dagen in levensgevaar. Ze kon een beschrijving van de daders geven.

Twee of drie overvallers vluchtten weg met de twee Mercedessen van de slachtoffers. De 25-jarige man werd op 15 november al opgepakt in de Mercedes van de vrouw in Luxemburg. Hij ontkent alle betrokkenheid, maar in zijn appartement zijn sporen gevonden die hem linken aan de zaak. Hij zit nog steeds in Luxemburg in de cel. Nu zijn dus ook twee andere verdachten opgepakt in Parijs.

De slachtoffers van de brutale roofmoord zijn ondertussen ook begraven.

Huiszoekingen

Woensdag zijn niet alleen twee verdachten voor de drievoudige roofmoord opgepakt in Parijs, tezelfdertijd hebben er in de Brusselse gemeenten Vorst en Sint-Jans-Molenbeek ook twee huiszoekingen plaatsgevonden bij mensen die banden hadden met de twee opgepakte verdachten, Christian L. (28) en Milton R. (30). Die huiszoekingen hebben echter geen concrete resultaten opgeleverd, zegt het Brusselse parket. Nog volgens het parket hadden de twee in België geen gekende woonplaats.

Bekijk de reportage van vtm:

MEEST RECENT