Stroomprobleem raakt maar niet van de baan

Print
Herentals - Grote delen van de Herentalse Ringlaan en Olense Industrieweg blijven al een week in het donker gehuld. Het Vlaamse Gewest zoekt een technische oplossing.

Ongeveer de helft van de ring rond Herentals, van de ovonde aan kledingzaak Wellens tot het kruispunt met de Geelseweg, en van de bedrijvenzone Industrieweg in Olen zit al acht dagen zonder straatverlichting. Wegbeheerder Vlaams Gewest en zijn eigen afdeling voor openbare verlichting proberen naar eigen zeggen al een tijdje het mankement te verhelpen.

“Het technisch probleem stelt zich in een cabine die meerdere stroomkringen aanstuurt”, zegt woordvoerster Erika Decorte van de Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Na verscheidene testen hebben we de kring die al enkele dagen voor de uitval zorgt, kunnen isoleren. Op de andere kringen branden intussen weer de lichten, maar onze technici proberen nu de mankementen te herstellen.”

Dat blijkt geen eenvoudige operatie, die volgens AWV mogelijk nog verscheidene dagen kan aanslepen. Dinsdagavond brandden de straatlampen in ieder geval nog niet. “Maar het is dan ook weer geen probleem dat nog maanden kan duren”, zegt Erika Decorte.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio