Secretaris moet 800 euro niet terugbetalen

Print
Herenthout - In geheime zitting sloot de gemeenteraad het dossier van Jos Van Elst af. De voor diefstal veroordeelde gemeentesecretaris moet 823 euro niet terugbetalen.

Jos Van Elst liep vijf jaar geleden tegen de lamp. De secretaris stal geld uit de gemeentekas. Het hof van beroep veroordeelde Van Elst tot vier jaar voorwaardelijk en een boete van 110.000 euro. De ontslagen secretaris betwistte steeds de omvang van het geschatte gestolen bedrag.

“De diverse terugbetalingen liepen de voorbije jaren volgens een afgesproken schema”, legt burgemeester Roger Gabriëls (GBL) uit. “Een lang proces met heel wat dadingen. Momenteel moet Van Elst nog enkele honderden euro aflossen. De boete is betaald, het gaat om interesten op interesten. Hij vecht dit bedrag aan. Als wij hiertegen weer moeten procederen kost ons dit meer centen en tijd. Daarom vragen we de gemeenteraad om het dossier definitief af te sluiten.”

De sp.a-fractie stemde tegen. “Een kaakslag voor elke Herenthoutenaar die correct zijn belastingen betaalt. Van Elst krijgt een cadeau van 823 euro. Principieel is dit onaanvaardbaar”, protesteert raadslid Jan Van Dyck.

StLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio