Interactief tv-kanaal geeft info over nucleair afval

Print
Dessel - Inwoners van Dessel, Mol en omgeving kunnen voortaan op de digitale zender en interactieve website DIGICAT terecht voor info rond het nucleaire afvalbeleid.

Vanaf vandaag vinden inwoners van Dessel en Mol de digitale zender DIGICAT achter de rode knop bij televisiezender RTV. DIGICAT staat voor een communicatienetwerk dat naast uitgebreide informatie over de oppervlakteberging voor nucleair afval, ook video’s van de inwoners zelf bevat.

Het project werd gestart in opdracht van NIRAS, de Nationale instelling voor radioactief afval, in samenspraak met MONA en STORA, de Molse en Desselse overlegplatformen die de belangen van de burgers verdedigen in de nucleaire dossiers. RTV nam de uitbouw van de informatiekanalen voor zijn rekening.

Zowel op het televisiekanaal als op de website vindt u verscheidene filmpjes terug die op een duidelijke manier informatie over de berging weergeven. Maar ook het verenigings-, cultuur- of sportleven van de inwoners staat centraal. 45 vrijwilligers werden opgeleid tot cameraman, monteur of redacteur, onder leiding van vakmensen van RTV. Alle materiaal wordt ter beschikking gesteld, zodat de vrijwilligers filmpjes kunnen maken van allerlei gebeurtenissen in Dessel, Mol en omgeving.

Via polls, multichat en het delen van video’s wordt het geheel bijzonder levendig. Het proefproject DIGICAT loopt drie jaar, nadien wordt bekeken of de zender efficiënt werkt en de communicatie bevordert.

NECA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio