Shoppingcentrum palmt straat Lammerdries in

Print
Olen - De straat Lammerdries, waar de winkel Ben Van De Ven gisteren verzegeld werd, is vanaf maandag 6 december definitief afgesloten voor het verkeer. Het nieuwe Shopping Park palmt de straat in.

De bouw van het nieuwe Shopping Park Olen komt vanaf maandag 6 december in een stroomversnelling. De straat Lammerdries, aan het vroegere winkelcentrum Van De Ven, is vanaf dan niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De weg tussen Neerbuul en de Geelseweg was voordien wel open voor plaatselijk verkeer. De projectontwikkelaar integreert de weg in het nieuwe Shopping Park. Halverwege Lammerdries verschijnt een centraal plein. Om de veiligheid te garanderen, zijn geen auto’s meer welkom in de winkelstraat.

Omrijden

Het verkeer kan geen doorsteek meer maken en moet omrijden via het kruispunt van Neerbuul en de Geelseweg. Tijdens de aanleg van het centrale plein zijn fietsers ook niet welkom op Lammerdries. Na de werkzaamheden kunnen de fietsers de weg wel opnieuw gebruiken.

Op het terrein van het Shopping Park zijn de bestaande woningen en handelspanden afgebroken. Naast de aanleg van het centrale plein ging de bouw van de nieuwe winkelruimten ook van start.

De winkels Decathlon, Krëfel en Standaard Boekhandel hebben al een plaats gereserveerd op het Shopping Park.

BVDL, RuVH

www.shoppingparkolen.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio