Lamp zoekt stroom

Lamp zoekt stroom

Lamp zoekt stroom

Print
Kalmthout - Het is momenteel een populair caféverhaal in Kalmthout. De kerstversiering van het Heidestatieplein brandt niet, omdat niemand van de handelaars stroom wil geven.
Het eerste deel van het verhaal klopt. Er hangt dit jaar voor het eerst gemeentelijke kerstversiering te wiegen in de bomen van het Heidestatieplein. Maar de rest klopt niet.

"Twee horecazaken waren heel geschikt om stroom te leveren", zegt Cerys Meredith, evenementencoördinator van Kalmthout. "Maar de frituuruitbater op het plein vreesde voor zijn zekeringen, en de uitbater van parochiezaal 't Centrum vond dat de versiering geen meerwaarde had voor hem. Daarom gaan we nu stroom afnemen van onze eigen verdeelkast, die we bijvoorbeeld ook gebruiken tijdens de kermis in september."

Dat de verlichting vandaag nog niet brandt, is ook logisch. "We leggen onszelf een sperperiode op tot 10 december", zegt Meredith. "We vinden het beter om te wachten tot na Sinterklaas met de kerstversiering. Maar de handelszaken zijn er vrij in." Dat verklaart waarom vlakbij de lampjes van brasserie De Statie wel al branden.

Boris Rousseeuw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio