Politie verzegelt Ben Van de Ven

Print
Olen - De winkel Ben Van De Ven op Lammerdries in Olen is voor de tweede keer in negen maanden tijd verzegeld. De zaak is niet in orde met de brandveiligheidsvoorschriften.

Naast het bordje met ‘alle dagen open’ hangt aan het hek van de grote winkel Ben Van De Ven nu ook een plaatje met ‘heden gesloten wegens werkzaamheden’. Dat is maar de halve waarheid. De Olense burgemeester Marcel Bellens (CD&V) liet de handelszaak op de vroegere site van Wooncentrum Van De Ven opnieuw verzegelen nadat was gebleken dat de veiligheidsvoorschriften niet waren nageleefd. Dat gebeurde ook al een keer in februari van dit jaar.

“Omdat de uitbater van Ben Van De Ven toen vertelde dat de winkel hooguit zes maanden open zou blijven, stonden we na advies van de brandweer voorlopige veiligheidsmaatregelen toe”, zegt Marcel Bellens. Die bestonden uit kleine ingrepen als het hangen van zware brandblusapparaten in plaats van sprinklers of het opdelen van de winkel in compartimenten.

Omdat de zes maanden intussen uitgelopen waren tot negen maanden liet de Olense burgervader een hercontrole uitvoeren. “Als de winkel dan toch langer openblijft, moeten er structurele ingrepen gebeuren. Zolang die niet gebeurd zijn, mag de winkel niet heropenen. Daarnaast is Ben Van De Ven ook met een aantal andere zaken niet in orde.”

Uitstel

Een van de voornaamste problemen is dat het winkelpand binnen afzienbare tijd tegen de vlakte gaat voor de bouw van een nieuw winkelcentrum. In dat vooruitzicht is de watervoorziening er al een tijdje afgesloten, wat problemen kan geven in geval van brand. “Er staat wel een vat van duizend liter water, maar dat is lang niet voldoende om de brandveiligheid te verzekeren”, zegt Bellens.

De uitbater vroeg twee weken uitstel van sluiting, maar die werden hem geweigerd. Het is niet duidelijk of hij de nodige aanpassingen wil uitvoeren en alsnog wil heropenen tot de sloophamer definitief het doek doet vallen. De zaakvoerder was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Hans OTTEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio