Groen!: "Verbindingsweg is enkel verkiezingsstunt"

Print
Kontich - Het Masterplan 2020 van minister Hilde Crevits (CD&V) voorziet een verbindingsweg tussen de N1 en de N171. Deze weg moet de verkeersdruk in de dorpskern verminderen. Volgens Groen! gaat het om een vroege verkiezingsstunt.

Kontich kreunt onder de verkeersstroom door de dorpskern naar het oprittencomplex van de E19. Dit verkeer zal via een verbindingsweg tussen de Mechelsesteenweg en het kruispunt Boniverlei-Edegemsesteenweg uit de dorpskern geweerd worden.

De Groen!-afdelingen van Hove, Kontich en Edegem reageren met gemengde gevoelens op deze nieuwe weg. “De nota van Crevits vermeldt wel 2020, maar verder geen concrete timing”, zegt Joost Fillet. “Wij willen eerst een doortrekking van de tramverbinding tussen Mortsel en Kontich. En de vallei van de Edegemsebeek moet beschermd worden. De ravage van de voorbije overstromingen is nog niet opgekuist, en men wil alweer beton gieten in een waterrijk gebied.”

Groen! betreurt dat een van de laatste stukjes open ruimte tussen Kontich en Edegem opgeofferd wordt voor nog eens nieuwe weg. Die nieuwe weg zal bijkomende verkeersknelpunten creëren: “De grond is eigendom van vastgoedpromotoren. Zij zullen langs die weg winkels en huizen bouwen, die nog meer verkeer zullen aantrekken.”

PhDe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio