Lintse kortfilm valt onverwacht in de prijzen

Print
Lint - De 450 premièreplaatsen voor de Lintse kortfilm ‘Vriendschap en dorst’ waren op veertien dagen uitverkocht. De kortfilm won vorig weekend een prijs op het Vlaams Filmfestival voor Erfgoedfilms.

Omdat de volledig uitverkochte première eigenlijk het enige vertoningsmoment van de film zou worden, komt er een avant-première. Deze zal net als de première doorgaan op 24 november in De Witte Merel (Liersesteenweg), maar dan om 16.30u in plaats van om 20u.

Ondertussen heeft Vriendschap en dorst vorig weekend de prijs voor de spannendste productie gekregen op Het Gouden Hamertje, een festival voor erfgoedfilms.

Regisseur Freddy Bellis straalt. “We hadden zelfs niet gehoopt op een nominatie. Onze film is een Lints verhaal, gebaseerd op sagen die al jaren de ronde doen in ons dorp.”

“De film begon als een hobbyprojectje: wat plezier maken en wat drinken”, lacht Freddy. “Maar al gauw is het veel groter geworden. Omdat het nooit onze bedoeling is geweest om iets aan de film te verdienen, schenken we de opbrengst aan een goed doel. De winst gaat naar mensen die lijden aan het Williams- Beuren syndroom, een ontwikkelingsstoornis.”

KDWe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio