Steven Van Herreweghe krijgt rondleiding in "marginaal" Aalst

Print
Steven Van Herreweghe maakte in het tweede seizoen van het populaire VRT-programma 'De jaren stillekes' wel heel wat grapjes over carnavalstad Aalst. De presentator werd door burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) uitgenodigd voor een rondleiding. Die moest Van Herreweghe tonen dat de stad helemaal niet zo marginaal is.

"Aalst, dat is acht liter bier per dag per inwoner, kinderen inbegrepen", liet Van Herreweghe onder meer optekenen. Hij maakte ook een filmpje over de sterk vervuilde Dender en de pornoshops in de stad.

Uyttersprot beseft dat het hier om een sketch uit een humoristisch programma ging, maar vond het beeld dat werd getoond van Aalst toch iet of wat te eenzijdig. Ze nam de grapjas mee naar de mooiste plekjes van de stad.

"Dit is een fantastische stad die ik graag bezoek. Ik ben blij dat ik nu bijleer over straten waar ik al tientallen keren voorbijgekomen was", aldus de presentator in een krant van Corelio. "Ik heb wel eens grapjes gemaakt rond margin-Aalst, maar dat was nooit gemeend. Aalstenaars lachen graag met zichzelf en ik ben ook zo. Ik ga nu niet stoppen met spotten."

Van Herreweghe werd trouwens geboren in Aalst, maar week later uit naar Affligem.

MEEST RECENT