Illegaal koppel houdt kinderen tijdlang gegijzeld in Sint-Gillis-Waas

Illegaal koppel houdt kinderen tijdlang gegijzeld in Sint-Gillis-Waas

Illegaal koppel houdt kinderen tijdlang gegijzeld in Sint-Gillis-Waas

Print
In een woning in de Blokstraat in Sint-Gillis-Waas hield een illegaal koppel woensdag zijn twee kinderen gegijzeld. De gijzeling is ondertussen afgelopen zonder dat er iemand gewond raakte.

De gijzeling vond plaats in een van de recent gebouwde doorgangshuizen in de Blokstraat. Het is een opvanghuis van de Dienst Vreemdelingenzaken. Het ging om een 32-jarige man, zijn 22-jarige vrouw en twee kinderen (bijna 2 en bijna 4).

Het gezin zou vandaag gerepatrieerd worden naar Libanon. Toen de Dienst Vreemdelingenzaken aan het huis verscheen, trok de man en mes en verschanste het koppel zich op de eerste verdieping. Ze dreigden ermee zichzelf om het leven te brengen. Een van de kinderen werd gegijzeld en de hele tijd onder bedwang gehouden met een mes.

Het Speciale Interventie Eskadron van de politie werd ter plaatse gestuurd. Ze probeerden op de mensen in te praten, maar moesten de woning na zes uur belegering uiteindelijk toch binnenvallen. De ouders werden overmeesterd en afgevoerd.

Het gezin kwam begin oktober naar ons land, maar hun asielaanvraag werd al snel geweigerd. De ouders riskeren nu beschuldigd te worden van gijzeling. De kinderen worden opgevangen.

Nu in het nieuws