Janssens verdedigt stedelijke begroting

Print
Antwerpen - Het schepencollege verdedigde gisteren zijn beleid voor de gemeenteraad. Uiteindelijk werd de begroting 2011 meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

“Ondanks de toelichting en de bijlages begrijpt niet iedereen de begroting”, stelt schepen van Financiën Luc Bungeneers (Open Vld) vast. Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) stelt vast dat Filip Dewinter (Vlaams Belang) terug is vervallen in zijn oude, negatieve verhaal. “En ja, we vertellen steeds hetzelfde”, zegt Janssens.

“We zitten in het vijfde jaar van deze legislatuur. Het is onze ambitie om sporen na te laten. Als oppositie bent u misschien niet akkoord met onze visie, maar ik zal het nog eens samenvatten. We willen van deze stad een zo goed mogelijke plek maken om in te leven, te werken en te bezoeken.”

STANDPUNT: 'Rimpels in de coalitie'

Ook de problemen in Antwerpen- Noord kwamen aan bod. “Samen met het parket werken we aan maatregelen”, zegt Janssens. “Die zijn gericht tegen dealers, gebruikers en instellingen die overlast veroorzaken. We willen effectiever optreden tegen overlastjongeren.”

SVW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio