De Pastorie legt boeken neer

Restaurant De Pastorie aan de Eikenlei 60 in Sint-Job is dicht. De uitbaters hebben de boeken neergelegd.

Boris Rousseeuw

Het vroegere pastoriegebouw opende na een grondige facelift op 29 april 2006 de deuren als trendy restaurant met strak interieur. Een aanwinst voor Sint-Job, dat voor de rest weinig eetgelegenheden heeft.

Zaakvoerders waren Bart Scherpereel en echtgenote Lieve Van Looveren. Die laatste werd in september 2009 vervangen door zaakvoerder Philip Jeukens. "Ik geloofde er in en heb er ook geld in geïnvesteerd", zegt Jeukens nu. "Het was een goed draaiende zaak, maar de kosten waren gewoon te hoog voor de opbrengsten. Er zat niets anders op dan de boeken neer te leggen. We zagen het aankomen, en daarom hebben we ook geen reservaties aangenomen voor de komende feestperiode. Er staan dus geen klanten in de kou."

De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft De Pastorie nu failliet verklaard en heeft Luc De Pretre aangesteld als curator. Wellicht zal die een nieuwe uitbater zoeken, die dan een meer rendabele uitbatingsformule moet vinden. Het pand aan de Eikenlei blijft buiten het faillissement, dat hadden de zaakvoerders in de aparte vennootschap A.L.B. ondergebracht.

www.depastoriesintjob.be

Boris RousseeuwMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio