Bruno Clerbout baalt

Print
Kapelle-op-den-Bos - Bruno Clerbout van het Uplace Triathlon Team is zondag 22ste geëindigd in de Ironman van Arizona, zijn laatste wedstrijd van het jaar. Wellicht hield een opkomende bronchitis hem van een beter resultaat.
Bruno legde de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen af in 9.13. De wedstrijd werd gewonnen door Timo Bracht (Duitsland) voor de Deen Rasmus Henning en Tom Lowe. De wedstrijd begon veelbelovend voor Bruno met een vijftiende plaats na het zwemmen. Het doel was stand te houden op het golvende fietsparcours wat met een 20ste plaats het grootste deel van de wedstrijd leek te lukken. Maar toen werd alles een stuk moeilijker. Hij verloor meteen zeven plaatsen. In het lopen, waarin hij traditioneel de forsing voert, kon Bruno uiteindelijk nog een vijftal plaatsen opschuiven maar niet het grote verschil maken.

Daarmee komt een ontgoochelend einde aan een lang seizoen: "Tot in de tweede ronde van het fietsen zat ik perfect op schema. Toen was het ineens gedaan. Ik kon de wedstrijd afwerken op mijn basisconditie. Maar de versnellingen en de weerstand waar ik zo hard op getraind heb, waren er vandaag gewoon niet. Was het de bronchitis waarmee ik al weken te kampen heb? Was het de wind en de regen? Het is op dit moment te vroeg om de juiste diagnose te maken. Maar we moeten kunnen leren uit deze wedstrijd, zodat het harde werk dat ik in en voor deze wedstrijd heb gedaan niet voor niets is geweest, en opdat 2011 een superjaar kan worden."

JD
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio