Rupelse politiemascotte heet voortaan Rupol

Print
Boom - De politiemascotte heet voortaan officieel Rupol. Deze naam kwam er na een oproep door de PolitieZone Rupel. Rupol start eerstdaags de eerste verkeersactie 'zichtbaar in het verkeer'.
Begin dit jaar, bij de start van ?het jaar van de jongeren' van de PolitieZone Rupel is het ?echte speel- en doeboek' met bijhorende mascotte reeds voorgesteld. "De mascotte had echter nog geen naam. Kinderen konden tot begin november met een gekleurde prent van de mascotte hun voorstellen doorsturen. We ontvingen heel wat kleurplaten die nu ophangen in de verschillende politiecommissariaten", zegt commissaris Gwen Merckx.

Ontwerper van deze mascotte met toepasselijk hoofd in baksteen, is interventiemedewerker Youri Verdonck (37). Politiewoordvoerder Joris Van Camp zorgde met de kleurpotloden voor de rest. Het eerste optreden van Rupol is de preventieve affichecampagne ?zichtbaar in het verkeer', één van de vele acties binnen ?het Rupelse donkere dagen offensief'. Deze affiche roept op om in het donker zeer duidelijk in het oog springende kledij te dragen.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio