Dit ongeval kan iedereen gebeuren

Print
Willebroek - De autobestuurder die fietser Ken Aerts uit Tisselt vorig jaar in augustus in Antwerpen dood reed, is tegen zijn straf in beroep gegaan. Hij kreeg eerder drie maanden rijverbod en 550 euro boete. "Spijtig dat we op zo'n manier hiermee terug geconfronteerd worden", zegt moeder Frieda Jottiers.
Fietser Ken Aerts, 27 jaar op de dag van het ongeval, uit de Sleperlaan in Tisselt, is vorig jaar in augustus op het fietspad in de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen door een autobestuurder doodgereden. Voor de politierechtbank is de autobestuurder eerder veroordeeld. De politierechter oordeelde in april dat de autobestuurder volledig verantwoordelijk is voor het dodelijk ongeval. Hij kreeg drie maanden met uitstel, 2.750 euro boete, waarvan 550 euro effectief en een rijverbod van twaalf maanden waarvan drie effectief. Pierre M. meent dat er sprake is van gedeelde verantwoordelijkheid omdat de fietser volgens hem zonder licht aan de verkeerde kant van de rijbaan reed. Hij ging in beroep.

De strafrechter heeft beslist om in dit dossier nog twee getuigen te horen.
Zij reden achter Pierre M. (50), de man die het ongeval veroorzaakte. Het beroep wordt op 6 december verder behandeld, waarna later een uitspraak zal volgen.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio