7 terreurverdachten aangehouden in Antwerpen, 2 in Brussel

Print

7 terreurverdachten aangehouden in Antwerpen, 2 in Brussel

Antwerpen - De zeven mannen die dinsdagochtend in Antwerpen opgepakt zijn in een onderzoek naar een Tsjetsjeense terroristische organisatie, zijn allemaal aangehouden. Dat meldt het federaal parket.

Van de 15 verdachten die in het Brusselse gearresteerd zijn in een onderzoek naar een fundamentalistische moslimterreurgroep, werden er slechts 2 aangehouden. Alle verdachten verschijnen vrijdag al voor de raadkamer, in Mechelen en Brussel.

Aanslagen

De zeven verdachten die in het Antwerpse onderzoek zijn opgepakt, worden ervan verdacht een aanslag te willen plegen in België. Concreet waren die plannen nog niet. Daarnaast worden ze ook verdacht van het ronselen van geld en strijders voor een Tsjetsjeense terroristische organisatie. Dat alles zou gebeuren via de extremistische website Ansar Al Mujahideen.

De Mechelse onderzoeksrechter die het onderzoek leidt, heeft hen aangehouden op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Vrijdag verschijnen ze in Mechelen voor de raadkamer.

De twee mannen die door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden zijn worden van dezelfde inbreuken beschuldigd. Zij worden ervan verdacht deel uit te maken van een groep die jonge moslims probeerde te ronselen om te gaan vechten in Irak en Afghanistan. Plannen voor een aanslag zouden er niet geweest zijn. Ook zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer, in Brussel.

Foto's: Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio