Zwembad 't Beerke gaat ruim een jaar dicht

Zwembad 't Beerke gaat ruim een jaar dicht

Zwembad 't Beerke gaat ruim een jaar dicht

Print
Beerse - Het zwembad 't Beerke sluit in juli 2011 de deuren voor ingrijpende verbouwingen. Tegen september 2012 gaat het vernieuwde zwembad opnieuw open.
Het zwembad moet in orde worden gemaakt met de milieuwetgeving. "In het project is ook een waterzuivering door zoutelectrolyse en UV-behandeling opgenomen. Hierdoor is geen opslag van gevaarlijke chemische producten meer nodig", zegt sportfunctionaris Ronald Van Gils van Beerse. "Er komen ook aangepaste kleedruimten met aandacht voor grotere kleedhokjes en babyverzorging. Het 25-meterbad wordt uitgerust met twee aparte beweegbare bodems. We toveren het huidige instructiebad om tot een zwemparadijs voor peuters en kleuters."

Het gemeentebestuur van Beerse raamt de totale kostprijs van de verbouwingen op ruim drie miljoen euro. De sportdienst wil tijdens de sluiting van het zwembad alternatieven aanbieden voor het zwemmen voor scholen en verenigingen en voor de zwemschool, het recreatief zwemclubje en aquafitness. Individuele zwemmers moeten ruim een jaar uitwijken naar zwembaden in de omliggende gemeenten.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio